Sider

tirsdag den 5. november 2019

Boganmeldelse: Pas på min jord til jeg bliver stor: Flaskens rejse – Hvor har flasken været i dag? af Camilla Dovbenko

Jeg modtog bogen som anmeldereksemplar fra forfatteren.

Titel: Pas på min jord til jeg bliver stor: Flaskens rejse – Hvor har flasken været i dag?
Forfatter: Camilla Dovbenko
Udgivelsesår: 2019
Sideantal: 12
Forlag: Selvudgiver

Plastik hører ikke til i naturen. Men kan man lære de 0-3-årige det? – Man kan i al fald gøre et forsøg, og Camilla Dovbenkos bog er et oplagt redskab dertil.

Pas på min jord til jeg bliver stor er navnet på det, som vil blive Camilla Dovbenkos nye klima-bogserie til småbørn. Første bog i serien er Flaskens rejse – Hvor har flasken været i dag?
 I flaskens rejse er en tom vandflaske kommet på afveje. Den ligger på gaden, samles op af en måge, tabes i havet og havner i hvalens mave. Heldigvis ender fortællingen med at flasken finder sin plads i en skraldespand, da en lille dreng samler den op på stranden.
Den 12-siders papbog er målrettet 0-3-årige, og den består på sprogsiden af sparsomme 14 ord. De 14 ord er velvalgte og mange af dem hører til det nysgerrige barns første gloser; gaden, flyve, havet. Den bindes sammen af billedsiden, og illustrationerne er i tråd med sproget holdt helt simple, men med et væld af farver til at aktivere den spirende hjerne.
Om du definerer dig selv som klimatosse eller ej, så vil du formentlig kunne erklære dig enig med forfatteren i, at plastik ikke hører til i naturen. Det er en lektie, som ikke kan læres for tidligt, men det kan være svært at vide, hvordan man griber den slags an. Derfor har forfatteren, i samarbejde med en række pædagoger og lærere, oprettet en læseguide til bogen, som hjælper den voksne i gang med læsningen. Læseguiden er inddelt med tips til at styrke samlæsningen efter alderstrin og med tilknyttet information om, hvilket udviklingsstadiestadie barnet og hjernen sædvanligvis befinder sig på.
Det er tydeligt, at der er lagt mange kræfter i arbejdet med Flaskens rejse og den dertilhørende hjemmeside, Paspaaminjord.dk.
Jeg vil varmt anbefale den til forældre, daginstitutioner, dagplejere og alle andre omsorgspersoner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar