onsdag den 15. juli 2015

Onsdagsønsker

Hver onsdag vil der fremover være onsdagsønsker. Det betyder i al sin enkelhed, at jeg vil poste et billede og en beskrivelse af en bog, som jeg ønsker mig i bogreolen. Det vil måske hjælpe mig med at danne overblik, når der skal skrives ønskesedler til jul og fødselsdag. Samtidig kan det forhåbentlig være med til at inspirere andre ivrige læsere til nye læseoplevelser. Og nu sidder du måske og tænker at jeg da umuligt kan ønske mig en ny bog hver eneste uge, men der tager du helt fejl. Jeg har mange veninder, som kan gå i ekstase over sko og, som de aldrig kan få nok af, jeg gør præcis det samme -bare med bøger. ;)


Køb den her til 168 kr. inkl. fragt (prisen forudsætter, at du er Plusmedlem. Ikke-medlemmer, kan købe den til 239 kr. inkl. fragt).

I juni måned læste jeg Dræb ikke en sangfugl, og jeg var meget begejstret. Du kan læse min anmeldelse af den lige her. Derfor er der slet ingen tvivl om, at jeg også er nødt til at læse efterfølgeren, og jeg kan næsten ikke vente med at finde ud af, hvilke tanker voksne Scout gør sig, om det samfund hun lever i. Af samme grund kunne det ikke være mere oplagt at starte onsdagsønskerne ud med den netop udkommede Sæt en vagtmand ud. 


Forlagets beskrivelse:


Femoghalvtreds år efter at Harper Lees eneste roman og udødelige klassiker ”Dræb ikke en sangfugl” udkom, kommer der nu endelig en toer. ”Sæt en vagtpost ud” foregår i midten af 1950’erne og 20 år efter “Dræb ikke en sangfugl”.
Den nu 26 år gamle Scout (Jean Louise Finch) er vendt hjem fra New York, for at besøge faren Atticus i den lille by Maycomb, Alabama, hvor hun voksede op.
I en tid hvor racediskriminationen raser i USA, er Jean Louise tvunget til at kæmpe med politiske såvel som personlige problemer, idet hun forsøger at forstå sin fars holdning til samfundet og sine egne følelser omkring det sted, hun er født og opvokset.
“Dræb ikke en sangfugl” er solgt i over 40 millioner eksemplarer. Blev i 1961 tildelt Pulitzerprisen og er siden blevet en klassiker i amerikansk litteratur.

7 kommentarer:

 1. Jeg faldt lige over din blog på Bloglovin', og måtte straks ind og tjekke den ud. Og hvor er her altså fint! Desuden virker det som om, du skriver rigtig godt - så du har helt sikkert lige fået dig en ny følger :)

  Jeg ønsker mig virkelig også "Sæt en vagtpost ud"! Jeg læste nemlig også "Dræb ikke en sangfugl" i juni, og var ret begejstret for den, så jeg må helt sikkert have mere af Harper Lee :)

  Har du forresten hørt om Bogbloggertræf? Ellers søg på #Bogbloggertræf og/eller #Bogbloggertræf2015 på de sociale medier - her burde det være ret let at finde frem til invitationen, hvor der står mere information. Det kunne i hvert fald være fedt at have dig med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Simone

   Tusind tak for de søde ord. Du kan tro de varmer mit hjerte! :)

   Ja, jeg har det på samme måde. Jeg har dog hørt et par stykker være skuffet, men man skal selvfølgelig være indstillet på, at der ikke længere bliver fortalt fra et barns synspunkt.

   Jeg har hørt om Bogbloggertræf. Det var Rikke Andrup, der gjorde mig opmærksom på det. Jeg har også skrevet i Facebookgruppen for at høre, om der var mulighed for et lift fra Odense. Men jeg fik desværre ikke svar.

   Endnu engang tak for din søde besked, den gjorde min dag langt bedre. :)

   Mange hilsner,
   Maria

   Slet
  2. Det er jeg glad for at høre :)

   Ja, den er selvfølgelig nok ret anderledes - men hvis man er indstillet på det, så tror jeg den er god nok. Jeg glæder mig i hvert fald stadig til at læse den.

   Godt du har hørt om det! Men øv du ikke har fået svar. Måske skulle du prøve igen i august, hvor de fleste er hjemme fra ferie igen - og ellers vil vi arrangører også gerne prøve at hjælpe dig med at finde et lift :)

   Slet
  3. Det gør jeg bestemt også -når jeg engang når så langt. ;)

   Jeg prøver at skrive derinde igen, når vi nærmer os. Det lyder rigtig spændende. Har du deltaget i det mange gange? :)

   Slet
  4. Jeg har deltaget i det, der er blevet afholdt i København tidligere to gange, og så deltog jeg i (og var med til at arrangere) det første Bogbloggertræf i Aalborg i efteråret sidste år. Og det er simpelthen altid sådan et skønt arrangement! Men hvordan kan det også være andet, når man er samlet med en masse mennesker, der interessere sig ligeså meget for bøger som én selv? Jeg synes i hvert fald, det har været så fedt at være samlet med nogen, som fuldstændig forstår mig, når det kommer til boglige tanker :)

   Slet
  5. Det lyder som et rigtig godt arrangement. Jeg har heller ikke rigtig nogle venner, som deler min lidenskab for litteratur. :)

   Slet
  6. Derfor er bogbloggermiljøet så skønt! Det er virkelig rart på den måde at have nogen af dele litteraturen med :)

   Slet