onsdag den 29. juli 2015

Onsdagsønsker

Køb bogen lige her. Men vær opmærksom på, at prisen forudsætter plubogmedlemskab. 
Jeg elsker Benny Andersen og det har jeg gjort lige så længe, jeg husker. Som mange andre børn, fik jeg læst Snøvsen højt og jeg husker, hvordan jeg legede at min sutsko var Snøvsen. Jeg selv var naturligvis Eigil. ;) 
Jeg skulle faktisk ikke blive meget ældre, før det gik op for mig, hvilken særlig udtryksform lyrik er og jeg blev i særdeleshed forelsket i Benny Andersens prosadigte. Jeg husker tydeligt en dag i 7. klasse, hvor vi fik udleveret et FSA-hæfte med 6 forskellige tekster, hvoraf vi skulle udvælge en enkelt og skrive en stil om den. Her fik Benny Andersen pludselig hel ny karakter for mig. Han gik fra at være forfatter til et kært barndomsminde til at være forfatter til noget af det bedste, reneste og mest rammende lyrik, jeg nogensinde har læst. Jeg mener det var Mit liv som indvandrer, som skulle analyseres i FSA-hæftet. Det er stadig et af mine yndlingsdigte i dag. Jeg elsker ironien, provokationen og dets samfundsrelevans. Dets politiske indhold er i hvert fald stadig aktuelt, hvis du spørger mig.

For kort at opsummere, jeg ønsker mig virkelig jubilæumsudgaven med Benny Andersens samlede digte.

Rigtig god dag. :)


3 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Er virkelig også en stor Benny Andersen fan helt ind til benet. Håber jeg kommer til at opleve ham til Hillerøds litteraturfestival i oktober. Særlig "Mit liv som indvandre" betyder meget for mig, da det var det digt jeg kom op i til eksamen i folkeskolen og derefter tog min begejstring for Benny Andersen ellers fat. Har hans samlede værker op til 1996, men kunne virkelig også tænke mig den lidt nyere jubilæums udgave.

  http://litteraturlyst.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor pudsigt, at vi begge er blevet forelskede i hans skrevne ord i folkeskolen. Men ja, han kan bare noget helt særligt. Det er så ligetil og det rammer lige i hjertet. Jeg er i øvrigt ret sikker på, at han er at opleve til Hillerød Litteraturfestival. :)

   Slet