onsdag den 4. november 2015

Boganmeldelse: Frøken Narvik af Thorstein Thomsen

Bogen kan købes på Plusbog.dk til 119,-.

Titel: Frøken Narvik
Forfatter: Thorstein Thomsen
Udgivelsesår: 2015
Sideantal: 367
Forlag: Rosinante

Forlagets beskrivelse:
Medrivende episk fortælling om den godmodige Anne Kyllingstads kamp med kærligheden. Anne driver sammen med sin mor et lille pensionat i Narvik, da krigen bryder ud. Hun forelsker sig i den dansk-tyske soldat Christian, som gør hende gravid. Men de bliver adskilt mod krigens afslutning, da Christian havner i russisk krigsfangenskab. Fortvivlet over at have mistet sin udkårne, og i den tro, at Christian er død, rykker Anne teltpælene op og drager med sin lille søn til Danmark i håb om at starte på en frisk. Da den jævnaldrende og venlige Holger frier til hende, lægger hun låg på fortiden og takker ja. Skæbnen vil dog, at Christian en dag får sin frihed og vender hjem.

Anmeldelse:
Jeg glædede mig meget til at gå i gang med Frøken Narvik. Jeg havde netop læst to krimier i træk, hvilket er lige lovlig meget krimi på én gang til mig, så jeg så frem til at læse noget andet (også selvom de begge var rigtig gode). Da Plusbog tilbød mig at læse denne roman, som endda har et historisk afsæt, kunne jeg umuligt takke nej. Jeg elsker historiske romaner og jeg har især en forkærlighed for litteratur, hvor handlingen foregår under 2. verdenskrig.
Frøken Narvik var nem at læse og den ene side tog den anden. Der var et godt flow i fortællingen og karaktererne var interessante og velbeskrevet. Jeg havde ikke de store forventninger til romanen, da jeg (troede jeg) ikke kendte forfatteren og var derfor meget åben for, hvad den havde at byde på. Af samme grund blev jeg heller ikke skuffet, men det var jeg helt sikkert blevet, hvis jeg havde forventet et stort historisk mesterværk. For det er den altså ikke og det tror jeg bestemt heller ikke er intentionen. Den er derimod en hyggebog, som jeg nød med en kop kaffe og et tæppe over mig.
Det kvindelige køn fylder langt mere end det mandlige i romanen og ofte bildte jeg mig selv ind, at forfatteren var kvinde –simpelthen fordi beskrivelserne af kvindernes tankegange og reaktionsmønstre er så autentiske, at det er svært at forestille sig, at det kommer fra en mand. De kvindelige karakterer er stærke, modige og uafhængige. Jeg tror ikke umiddelbart jeg fandt en identificerbar karakter, men jeg så helt bestemt op til kvindernes mod og deres evne til at rejse sig efter nederlag.
Frøken Narvik er bogen for dig, som trænger til et hyggeligt break i en travl hverdag.

Bonusinfo:
Vi kan sikkert alle sammen huske Lotte, pigen som blev usynlig når hun trykkede på sin navle. Eller hvad med Frede, som bor i det gule hus? Begge var i hvert fald nogle af de store favoritter i min egen barndom. Og faktisk er de skabt af selvsamme forfatter, Thorstein Thomsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar