onsdag den 7. oktober 2015

Onsdagsønsker

Bogen kan (med plusabonnement) købes for 99,- hos Plusbog eller alternativt til 180,- hos WillamDam.

Som jeg tidligere har nævnt, elsker jeg at læse bøger, som foregår i alternative samfund til det vi lever i. Jeg elsker at blive "tvunget" til at tage stilling til den måde vi lever og driver samfund på. Fagre nye verden har længe været på min liste over bøger jeg bare må læse. Hvem der bare havde flere timer i døgnet. ;) Nedenfor følger forlagets beskrivelse af bogen.


Forlaget skriver:
Fagre nye verden er en klassiker, der stadig giver stof til eftertanke i en nutid, hvor iPod'en og Prozac sørger for en livslang digital-kemisk lykkerus, og hvor Facebook-profilen giver dig evigt liv, i hvert fald i cyberspace.

Allerede for 77 år siden advarede Huxley imod nedbrydningen af de familieværdier og -strukturer, som det moderne samfund har frisat os fra.
I Fagre ny verden har et totalitært samfund via gensplejsning og ensretning medført en streng femdelt klassestruktur, der håndhæves af anonyme autoriteter fra fødsel til død. En modvilje mod bøger og blomster indpodes ved hjælp af elektriske stød, mens børnene stadig er babyer. I stedet fremkaldes en kunstig lykketilstand gennem masse-producerede varer, som
humlebi-hvalpe og designer-drugget Soma.

Huxley beskrev selv sin Fagre ny verden som et ´mareridt´, et foruroligende, kærlighedsløst og endda uhyggeligt sted.

Det var ikke hensigten at fremmane, hvor vidunderligt livet kan være, hvis det teknokratiske menneskes ´kreativitet´ fik frit løb, men at advare imod de totalitære samfund, man i 1932 så konturerne af, hvad enten det måtte være sovjetisk kommunisme, Fords amerikansk kapitalisme eller hvad med de totalitære træk, som vores velfærdssstat frembyder flere og flere af.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar