lørdag den 29. september 2018

En drøm går i opfyldelse – se min indbyggede bogreol fra 3Unika


→ Reklame for 3Unika


Sådan ser det ud, når en bogelsker endelig får den bogreol, hun altid har drømt om.

Jeg har drømt om en indbygget bogreol, lige siden alle omkring mig begyndte at tale om walk-in closets, og endelig er drømmen gået i opfyldelse. Nu er det jo ikke fordi min blog skal til at være én stor reklamesøjle, men når man får mulighed for at lave et samarbejde med en dansk virksomhed som 3Unika, der har mere end 10 års erfaring med indbyggede bogreoler i høj kvalitet, ja, så er jeg altså den første til at springe ombord!


I følgende indlæg kan I læse om processen fra opmåling til montering, og jeg vil også vise jer, hvordan min bogvæg havde set ud, hvis jeg havde beholdt mine gamle reoler – en slags før/efter-ansigtsløft for en sand bibliofil, om man vil. ;-)


Det indledende møde
Jeg fik besøg af Jakob, som ejer 3Unika i slutningen af august. Vi brugte en times tid på at tale om mine ønsker og han tog mål til reolen og fortalte om processen, materialer og anden væsentlig information. Det var tydeligt, at Jakob er passioneret omkring sit arbejde, og stod det til ham, havde vi nok lavet en sjovere løsning på en større væg, da han hurtigt kunne konstatere, at væggen var alt for lille til de mange bøger. Han fik fuldstændig ret, men min kæreste kunne ikke helt forlige sig med tanken om, at vi for evigt skulle indrette os efter en bogreol. Desværre. Vi valgte en endevæg i stuen, som også er ydervæg, og derfor foreslog Jakob at undlade bagbeklædning. 3Unika leverer både indbygningsreoler med og uden bagbeklædning, men til en ydervæg er det, af hensyn til fugt, smartest at undlade den.


Første udkast
Efter mødet fik jeg tilsendt et udkast til, hvordan reolen kunne se ud. Jeg var en smule i tvivl, om jeg ønskede variation i modulerne, men på Jakobs anbefaling valgte jeg moduler, som alle har præcis samme mål. Til gengæld foreslog han, at vi kunne lave det sådan, at hver anden hylde kan fjernes, hvis jeg skulle ønske at have en høj vase eller bog stående i et modul. Hans første udkast blev faktisk præcis den reol, jeg endte med. Efter lidt mails frem og tilbage, fandt vi en dato, hvor de ville komme og sætte min helt nye indbyggede bogreol op (ventetiden føltes uendelig!). De oplyser i øvrigt, at der sædvanligvis skal påregnes 4-5 uger fra bestilling til montering.


Montering
På monteringsdagen kom Jakob med en lærling, og de blev naturligvis mødt af en ivrig bogelsker, der glædede sig til at kunne give sine bøger et nyt hjem. Det første de gjorde var (til min store tilfredshed) at afdække gulvet. Dernæst satte de soklen op og hentede modulerne, som de havde med i to separate dele og løse hylder til midterdelen. Det var ret imponerende at følge med i opsætningen af et møbel, som var fuldstændig skræddersyet til mit hjem. Selve opsætningen tog faktisk ikke ret lang tid, men det gjorde deres detaljearbejde med den afsluttende finish til gengæld.


Afsluttende finish
De var hos mig i omkring 5 timer, og selve monteringen tog nok kun en times tid. Det der virkelig tog tid var deres detaljearbejde, og de havde både fugemasse og maling med, så der ikke ville være spor efter samlinger i loft og sider. Ingen sprække var for lille til at blive korrigeret, og jeg var virkelig glad for at opleve, at de gik så grundigt til værks. I øvrigt sørgede de for at rydde fuldstændig op efter dem selv, inden de gik. De både støvsugede og tørrede hylderne af, så da de var gået, var der kun tilbage for mig at få fyldt reolen op.Hoppebillede in the making

Før og efter
Min tidligere bogreol var klassikeren fra IKEA, Billy. Jeg tror, det er den bogreol, de fleste har, og jeg har længe været ked af, at hylderne simpelthen ikke kunne holde til vægten af mine bøger. Jeg har ikke et ondt ord at sige om IKEA, for jeg synes absolut, det er en fin reol til prisen, men det ser bare langt bedre ud, at der ikke er dobbeltsider, synlige hyldebærere/de der huller i siderne og så selvfølgelig at hylderne ikke buer. Min nye bogreol er i 19 mm. MDF-plader, og én af disse hylder vejer ca. det samme som to af de lange fra IKEA. De nye kan også bære op til 50 kilo, og jeg måtte naturligvis lige teste ved at hænge mig i en hylde. Den var god nok (heldigvis!). ;-)
En anden stor forskel er naturligvis også den tilpassede afslutning mod gulv og loft med en sokkelhøjde, der flugter resten af stuens sokkel og stuk.

IKEA BILLY      vs. INDBYGNINGSREOL FRA 3UNIKA
Som I kan se på billede 2, er afslutningen så fint udført, at det er vanskeligt at se, hvor reolen slutter og loft/væg starter.


Min reol i mål og pris
Reolen måler 2,50 meter i bredden og 2,35 meter i højden. Modulerne måler 47,7 cm i bredden og 26 cm i højden, og den er 25 cm dyb.
Den er, som allerede nævnt, resultatet af et samarbejde med 3Unika, men hvis der var tale om en regulær bestilling, ville den have kostet DKK 21.800,- inkl. alt.

Indbygningreolen i sin helhed


Praktisk info og priser
3Unika leverer indbygningsreoler i hele Danmark. Indbyggede reoler bygges sædvanligvis fra både gulv til loft og væg til væg, men der er meget stor kreativitet gemt i Jakob, og jeg er overbevist om, at han kan finde fleksible løsninger til alle hjem (faktisk tror jeg, han synes de vanskelige opgaver er de sjoveste). De tilpasser gerne til døre, vinduer, rør, radiatorer mm., og i mit tilfælde sagde han også, at vi kunne bygge uden om tv’et. Den var min kæreste dog ikke med på. Reolerne kan leveres med og uden låger, og der kan ses massevis af eksempler på deres Instagramprofil.
De har lokation i Ebeltoft, hvor de håndbygger reolerne selv, men de leverer til hele Danmark, og Jakob rejser landet rundt for at måle op forinden montering. Man kan sende dem et billede af den væg, der ønskes en indbygget reol monteret på, og så vil man modtage et uforpligtende tilbud. Det kan der læses mere om her.
Her kan man tydeligt se vigtigheden af det afsluttende detaljearbejde. Høje side har fået fugemasse og venstre side mangler.

Du kan læse meget mere på deres hjemmeside lige her, eller du kan besøge deres Instagram her. Men jeg advarer på forhånd, det er meget lokkende at se deres flotte løsninger!

PS: Møffe bidrog naturligvis med sin uundværlige arbejdsindsats, og han overvejer nu at søge jo hos 3Unika.


5 kommentarer:

 1. Den er da også lækker <3


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! :-D Det synes jeg helt bestemt også.

   Slet
 2. Hej Maria!
  Fantastisk flot bogreol! Drømmer selv om en dag at få en ligeså fin bogreol om din - er især vild med, hvordan den er tilpasset med gulv og loft, så den er bare går i et med rummet.
  Jeg kan virkelig godt lide din blog og bliver så inspireret til at læse og dykke endnu dybere ned i litteraturen og alt hvad den bringer, når jeg kigger forbi her.
  Vil desuden høre om der er en søgefunktion på blog, så jeg kan søge efter bestemte anmeldelser? Jeg kan nemlig ikke rigtig finde det, men måske det bare er mig, som ikke helt har lært at finde rundt herinde endnu? :D

  Hilsen fra Sofie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sofie

   Aller først, tusind, tusind tak for den virkelig søde kommentar. Den varmede simpelthen hele vejen ind i hjertet. Tak! <3

   Jeg er også selv blevet småforelsket i min nye bogreol, og jeg er både overrasket over og glad for at se, at man overhovedet ikke fornemmer, hvor væg og loft starter og reolen slutter.

   Tak for de søde ord. Det var netop den søgen, der fik mig til at starte bloggen i sin tid, så det glæder mig, hvis det er årsagen til, at andre havner herinde.

   Nu ved jeg ikke, om du bruger en computer eller telefon, men hvis du bruger computer er søgefunktionen oppe i venstre hjørne. Jeg har min telefon indstillet, så den ikke laver formatet om, så hos mig er søgefeltet også i venstre hjørne på telefonen, men det er muligvis anderledes hos andre?

   Hav en skøn aften.

   Alt det bedste
   Maria

   Slet
  2. Det er lige præcis årsagen til, at jeg er så glad for at læse med! Og mange gange tak for svar, jeg kan sagtens se søgefunktionen nu, ved ikke hvorfor jeg ikke kunne få øje på den til at starte med, for den er jo egentlig ret tydelig. Jeg må huske at tage brillerne på :P

   Jeg har nu surfet lidt rundt herinde og kom i den forbindelse til at tænke på, (fordi jeg ikke kan finde det, når jeg søger - måske har jeg bare dårlig søgeskills) om du har et indlæg omkring dit arbejde? Jeg kan nemlig se du har læst kultur og formidling på din instagramprofil, og jeg synes, det kunne være vildt interessant at læse om, hvad du laver til daglig? Eller arbejder du på din blog fuldtid? Jeg studere nemlig selv dansk til daglig på SDU og overvejer derfor meget hvilken retning jeg vil spore det over i. Jeg synes derfor, det kunne være super interessant at læse om din uddannelse og din karriere, da jeg tænker, der kunne være nogle lighedspunkter til min egen uddannelse.

   Jeg beklager de mange spørgsmål, der lige dumpede ned.

   God weekend
   Sofie

   Slet