søndag den 14. oktober 2018

Program til Bogforum – et lille smugkig

Jeg kan bestemt ikke siges at være i nærheden af at have et klarlagt program til Bogforum, men jeg tænker, at jeg hellere må dukke op til de tre, jeg har tilføjet til mit program. Kan I spotte hvorfor? ;-)Jonas Kleinschmidt
Jonas Kleinschmidt er forfatteren bag ungdomsromanen Dig og mig og Zlatan, som jeg anmeldte her, og han er klar med sin anden roman lige op til Bogforum, som vores samtale vil tage afsæt i. Romanen hedder Drengene, og vi skal tale om den, om unge drenges liv anno 2018 og om ungdomskultur.
Om bogen skriver forlaget:

Det var os, der var drengene. Det var det eneste, de kaldte os …
I ungdomsromanen Drengene følger vi seks venner fra 0. klasse til deres skæbnesvangre sidste skoledag. Vi er i den øvre middelklasse i en forstad til København. Drengene mangler ikke noget, de er på toppen, de skal nok klare det – det er den indstilling, de har. Så de spiller fodbold, laver lidt ballade, hører hiphop, skater, begynder at drikke, opdager hash, kommer op at slås, snakker om damer, gør deres første spæde seksuelle erfaringer – og hele tiden lurer katastrofen i baggrunden.
Hvem er de drenge? Hvorfor bliver de sådan, især når de er i grupper? Hvor meget porno ser de? Hvor meget presser de hinanden? Hvor meget drikker de? Og er de egentlig så slemme, når det kommer til stykket?
Drengene er en intens, ærlig og aktuel roman om de unge drenge.

Det er fredag kl. 12:00 ved Turbine Forlaget (Stand C3-006).

Henriette Rostrup
Henriette Rostrups litterære CV fylder en del. Hun har arbejdet som litterær agent i forlagsbranchen i New York, hvor hun blandt andre spottede den verdenskendte forfatter Jonathan Safran Foer. Selv er hun blandt andet forfatter til romanerne Skygger og Det år vi gik til begravelser, og så står hun bag ungdomsbogen Problemet med Kevin, som flittigt bruges af landets dansklærere. Hendes seneste udgivelse er den dystopiske børneroman Drengen fra Krematorium D, som udkom i september, og den er første bind i ungdomstrilogien Den Døde By.
Om bogen skriver forlaget:

Drengen fra Krematorium D er første bind i Henriette Rostrups nye trilogi Den Døde By. En dystopisk spændingsroman til børn og unge.
Hovedpersonen Alif bor sammen med en flok andre børn i et krematorium i udkanten af Den Døde By. Her overlever børnene ved at jage og samle – men hele tiden jagtes de selv af de store, blodtørstige ulve, der hærger i udkanten af byen. Alle de voksne er blevet ramt af sovesygen – og når børnene vokser op, falder de selv i søvn – for aldrig at vågne igen. Men måske er der håb for børnene i Den Døde By. Legenderne taler om en pige med et mærke på sin højre hånd, som måske kan bryde ulvenes magt …

Det er fredag kl. 13:00 ved Turbine Forlaget (Stand C3-006).

Tobias Stenbæk Bro
Tobias Stenbæk Bro debuterede med første bind, Væddermændenes nat, i fantasyserien Et varsel om Storm i starten af oktober. Tobias og jeg får på den måde delt en debut, for lige med undtagelse af Murakamis fantastiske univers, bliver Væddermændenes nat, som vi skal tale om, min debut med fantasygenren. Vi skal som allerede nævnt tale om forfatterens debutroman, men vi skal også tale om at turde tage springet og jagte drømmen om at fortælle.
Om bogen skriver forlaget:

3 brødre
2 hemmeligheder
1 sejrherre
Væddermændenes nat er første bind i den dystre fantasyserie Et varsel om Storm; en fortælling om blodige magtkampe, skjult forræderi og fortiede hemmeligheder. Et varsel om Storm er historien om tre riddersønner, hvis drømme brister og ambitioner iturives, da de må forlade deres faders gård og flygte ud i natten. Foran dem venter en farefuld færd gennem det gamle kongerige Agamore, den sidste civiliserede skanse i De Brudte Riger. En rejse, der kan koste dem alt, men også besvare de gåder, der bliver ved at kravle frem fra mulden.
For hvad er det for diabolske symboler, der er skåret ind i panden på de to lig, der findes nær gården? Og hvem er den ukendte ridder, der holder øje med faderens landsby? Og hvorfor plages unge Stormfrik af drømme om et spædbarn og en lyshåret kvinde i et stentårn langt, langt væk?
Kun ved at finde svaret på disse spørgsmål, kan de tre brødre få indsigt i deres egen fortid og få magten til at gribe ud efter den skæbne, de er født til.Væddermændenes nat er første bind i serien Et varsel om Storm. Andet bind, Ulvevinter, forventes udgivet foråret 2019.

Det er fredag kl. 14:00 ved Turbine Forlaget (Stand C3-006).

Ses vi?

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar