søndag den 4. februar 2018

Scotty i Tv2Fyn på vegne af foreningen Litnet

Jeg lovede jo at poste klippet fra det ganske korte interview med Tv2Fyn, hvor jeg talte på vegne af Litnet i Odense, som jeg sidder i bestyrelsen i.

Litnet er i korte træk en forening, hvis mission er at sikre, at den gode litteratur lever i Odense og på Fyn. Vi arrangerer forskellige arrangementer og netværksdage i løbet af året, men som faste punkter har vi Litteraturmaskinen og Café Litnet, som begge finder sted fire gange årligt. 

Litteraturmaskinen kendetegnes særligt ved, at vi spiser sammen med forfatteren inden, vi skal ind i salen og høre foredraget. Menuen tager så vidt muligt udgangspunkt i forfatterskabet eller i forfatterens seneste roman, og det betyder at vi har spist husmandskost med både Birgithe Kosovic og Maria Helleberg og japansk med Murakamis danske oversætter Mette Holm. Gennem tidens løb har vi haft besøg af forfattere såsom Helle Helle, Jesper Wung Sung, Søren Ulrik Thomsen, Klaus Rifbjerg og mange andre, og vi kan se frem til besøg af Mich Vraa d. 6. februar og Maren Uthaug d. 13. marts. 

Café Litnet tager altid udgangspunkt i en forfatter med tilknytning til Fyn. Arrangementerne kendetegnes ved, at de er stedet, hvor mindre kendte eller mindre kommercielle fynske forfattere kan få en stemme og kan komme i dialog med sine læsere. Her er der plads til det kantede, det anderledes, det eksperimentelle, og der er ikke et stort kommercielt maskineri i gang, det vigtigste er bare den gode litteratur, som bringer mennesker sammen. 

Nå, tilbage til interviewet. Det kan I se lige her.

2 kommentarer: