tirsdag den 22. oktober 2019

Boganmeldelse: Nioghalvtreds måder at have det dårligt på af Ulla Bech-Bruun


Titel: Nioghalvtreds måder at have det dårligt på
Forfatter: Ulla Bech-Bruun
Udgivelsesår: 2019
Sideantal: 70
Forlag: Eksistensen

“jeg er så bange for at dø
at jeg glemmer at leve”

I ’Nioghalvtreds måder at have det dårligt på’ skildrer psykolog og billedkunstner Ulla Bech-Bruun nogle af de mest sårbare situationer og tilstande, vi kan befinde os i. Med tanke på forfatterens daglige hverv, kan man levende forestille sig, hvordan tegning og tekst er blevet til på baggrund af terapisessioner med helt tilfældige mennesker, som lige så godt kunne være dig og mig. Genkendeligheden er stor, og selvom der også afbildedes situationer, som man måske ikke genkender, så er alt bygget op omkring almengyldige følelser, såsom sårbarhed, utilstrækkelighed, skam eller vrede.

“jeg vil jo bare gerne være ligeglad

Bogen består af en simpel opbygning med en streg og en sætning på hver side. Og hvert udsagn får lov at stå lige så alene, som man føler sig, når den beskrevne tilstand opstår. Man skal dog finde de store læsebriller frem, for at tyde den ganske lille blyantskrift.kan tit få følelsen af at det hele er ligemeget

Netop fordi der ikke er anden tekst end den ene sætning, bliver bogen et oplagt bud på et afsæt til samtalegrupper og i undervisningssituationer, hvor sindet er i fokus. Trygheden i, at nogen tydeligvis har følt det hele før én selv, kan give sikker grund for at åbne op og turde stå ved det, der rumsterer indeni.
Bogen er til dig, der ønsker spejling og indsigt, men også til dig, der gerne vil tættere på alt det, du måske ikke forstår.Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar