søndag den 15. oktober 2017

Byen på Odense Teater

Pressebillede fra Odense Teater af fotograf, Emilia Therese.

[Sponsoreret/pressebilletter fra Odense Teater]
HVOR OG HVORNÅR
Værkstedet, Odense Teater 
28. sep. - 28. okt. 2017

PRISER

Fra 95 - 190 kr.

VARIGHED

Ca. 1 time og 40 min. (der er ingen pause)
MEDVIRKENDE
Clara: Natalí Vallespir Sand, 
Chris: Claes Bang,
Jenny: Louise Davidsen
Pigen: Johanna Andersen Wellejus / Alberte Guldager Larsen (skiftevis)
OVERSÆTTELSE+  ISCENESÆTTELSE 
Peter Dupont Weiss

SCENOGRAFI 
Mie Riis

LYSDESIGN 
Elroy Villumsen

LYDDESIGN 
Ida Jacobsen

DRAMATIKER
Martin Crimp
-------------------------------------

Et juletræ i midten af en pæn stue med pæne hvide paneler og den rigtige gråblå farve på væggen, skulle sætte scenen for gårsdagens teateroplevelse. Den smukke Natalí Vallespir Sand indtog scenen i sit smarte og feminine kvinde-med-styr-på-sit-liv-outfit, hvor hun nynnende tilføjede julekugler til det perfektpyntede juletræ. Det var tydeligt for alle i salen, at vi så på en kvinde, der lever det liv, vi selv (i smug) går og drømmer om – et liv hvor hjemmet altid ligner midtersiden i et boligmagasin, hvor juletræet lige så godt kunne kunne indgå i juletillægget, og hvor hun selv og hendes perfekte outfit kunne være månedens forside af Elle.

Ikke længe efter får Claes Bang afbrudt idyllen, da han kommer hjem fra arbejde og ser lettere brugt ud. De to er et par i ordets traditionelle forstand, de deler tilværelsen i form af hjem og rutiner, men deler de også deres inderste – det, der får et par til at være sjæleligt forbundet? Forbindelsen er i al fald ikke fysisk, og kvinden, som gerne vil – og ikke vil – kysses, synes at længes efter mere (og måske bedre) i livet.
Hver især fortæller de om deres dag, men hvem fortæller de til? Og er der egentlig nogen, der lytter? Kvinden, som er en succesfuld oversætter, har lige mødt en af sine forfattere. Hendes forfatterfascination er stor, og når hun taler med sin mand, gør hun det klart, at alle med forstand på litteratur (ikke ham) ved, hvad hun taler om. Man fornemmer en kvinde med overtaget og da manden fortæller, at han lige har mistet sit job, indser vi, at en stille intim magtkamp skal udspilles i det lille hjem, hvor manden nu kæmper for at holde fast i sin position som stærk mand, der kan forføre sin kvinde og skaffe brød på bordet.
Der refereres ofte til børnene, men hvem er de larmende børn og hvorfor hænger historierne om dem ikke sammen? Det er genboen Jenny, som spilles uhyggeligt godt af Louise Davidsen, der er træt af råben og skrigen fra haven og i sit forsøg på at brokke sig, får hun fortalt makabre historier og afsløret sin bizarre og halvuhyggelige eksistens. Publikum præsenteres kun for en enkelt lille pige, som dog leverer en præstation stærk nok til at  tælle for to.
De fleste samtaler mellem stykkets hovedpersoner fører til kraftfulde vredesudbrud, og Natalí Vallespir Sand og Claes Bang leverer rollerne som par med en intensitet og styrke, som både overbeviser publikum om, at de overværer faktiske  fuldblodsskænderier, og som samtidig giver en pudsig, men også tragikomisk eftersmag af genkendelighed.


Pressebilleder fra Odense Teater af fotograf, Emilia Therese.

Byen er et moderne teaterstykke, som påbyder sit publikum at reflektere over det senmoderne individs behov for personlig frihed og en omstillingsparathed så stor, at det altid overvejer, om ikke der findes mere, bedre og større ting i livet, end dem, der viser sig for det nu.
Stykkets store styrke må siges at ligge i skuespillernes overbevisende præstation, som vækker den genkendelse, det kunne høres, der blev hvisket om i krogene og talt om efterfølgende. Jeg selv fandt ubesværet en identificerbar karakter i kvinden, spillet af Natalí Vallespir Sand, og jeg ved, at min kæreste kunne genkende sider af sig selv i Claes Bangs' figur. Sammen måtte vi grine lidt, men også forarges, af de mange overlap mellem scenens par og egne dagligdagsdiskussioner, som vi var overbeviste om, var vores alene.
Alt i alt var det en fantastisk aften og en intens oplevelse, som helt bestemt er en anbefaling værd!

-------------------------------------

Sidste mulighed for at komme ind og se Byen er lørdag d. 28. oktober, hvor de spiller kl. 16.00. Du kan booke din billet lige her.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar